maandag 21 maart 2011

BRIGHT LIGHT BRIGHT LIGHT - HOW TO MAKE A HEART


Release: inmiddels uit in Engeland

Label:  Self Raising Records


Bright Light Bright Light ( voor deze ene keer schrijven we het dan helemaal voluit vanaf nu Bright Light 2x) is weer een voorbeeld van waar dance en indie popmuziek elkaar bereiken.

Eigenlijk is het een project van de Rod Thomas, een producer, (tekst)schrijver, zanger uit Wales , die met dit project een dansbare vorm van indiepop wil maken.

De band, dat is hij eigenlijk alleen zelf, maar op het debuutalbum 'Make Me Believe In Hope'  dat later dit jaar moet verschijen heeft hij de hulp gekregen van Boom Bip die voor de produktie tekende en de gitaar en synthesizers voor zijn rekening nam. Andy Chatterley die ook met de produktie hielp en mee schreef maakt tenslotte het project op plaat compleet.

Inmiddels is er ook al live van Bright Light 2x te geniete geweest want zo heeft hij al optredens gehad in het voorprogramma van Ellie Goulding.

Al met al een zeer aardig project dat we zeker in de gaten moeten houden, zeker wanneer de NME er het volgende overschrijft:

"Rod Thomas crafts pop so professional you won't believe it's not on a major label and so poignant you won't believe you're still breathing when it's done"

En zou is het maar net, de eerste single How To Make A Heart heeft al een alleraardigste clip over een zielige robot, maar is ook een heerlijk liedje. Het maakt meteen duidelijk dat je Rod niet makkelijk in een vakje kunt stoppen , of zullen we het maar op dansbare indie pop houden?

http://www.youtube.com/watch?v=sffCGVgSLhY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten