zondag 13 maart 2011

KATE BUSH - THE DIRECTOR'S CUT UIT IN MEI



Het kwam als groot nieuws: een nieuw album van Kate Bush dit jaar. Maar zoals het wel vaker gaat bij Kate is het verhaal inmiddels al weer wat anders.

Ze is inderdaad bezig met nieuw materiaal aan het opnemen, om daarmee de opvolger te maken van het album Aerial dat in 2005 verscheen, maar in mei komt er toch al een nieuw album van haar uit.

Nieuw is overigens niet echt nieuw , want het album met de titel The Director's Cut bevat materiaal van The Sensual World uit 1989 en The Red Shoes uit 1993.

Volgens een zegsman van de platenmaatschappij heeft Kate de nummers van een nieuw jasje voorzien, nou ja nieuw. De zegsman houdt het op: she has reworked elements of the songs with the aim of making the album an audio 'director's cut' of her old material.

Kijk dat maakt het dan in een klap weer duidelijk, het zou gaan om nummers die ze opnieuw zou hebben in gezongen. Oud of niet , wat wel nieuw is , is het nummer Deeper Understanding. Dat verschijnt in april op single.

Dit nummer was oorspronkelijk bedoeld voor het album The Sensual World .

Kate Bush leeft sinds de geboorte van haar zoon Albert in 1998 bijzonder terug getrokken.

Wanneer er een eventueel echt nieuw album gaat komen is op dit moment nog onduidelijk.

Dan doen we het maar met een nummer van beide albums, ze maken duidelijk dat ze ook nu nog de moeite meer dan waard zijn.

Daarbij hebben we gekozen voor het prachtige Moments Of Pleasure van The Red Shoes:

http://www.youtube.com/watch?v=D5P0v0kGauc

En de titelsong van The Sensual World:

http://www.youtube.com/watch?v=h1DDndY0FLI


Geen opmerkingen:

Een reactie posten