dinsdag 19 april 2016

SLEEPERS' REIGN KOMT MET DEBUUTALBUM



Ongrijpbare indie-electro met een experimenteel randje: dat is Sleepers' Reign uit Herentals, België. In eigen land wonnen ze in 2012 het zilver bij de prestigieuze Humo Rock Rally en sleepten ook nog de publieksprijs in de wacht. Ze waren nog maar amper 18 jaar. Daarnaast waren ze te vinden op de line-up van SXSW 2016 en gooiden ze hoge ogen met het debuutalbum 'King Into Delight'. Voor de opnamens van 'King Into Delight' ging de band een samenwerking aan met de New Yorkse producer Justin Gerrish, die eerder al op de loonlijst stond bij Vampire Weekend, Weezer en The Strokes. Dit debuut komt op 23 mei uit in Nederland.
Een voorproefje op 'King Into Delight' kwam in de vorm van het nummer 'Blood Lift'. Maar vandaag verschijnt de nieuwste single '9000 Years', beluister het catchy nummer hier. De muziek van Sleepers' Reign doet afwisselend denken aan Yeasayer en Alt-J.

Sleepers' Reign komt deze maand al naar ons land om het voorprogramma te verzorgen van Manic Street Preachers. Ze zullen dit ook doen in AB te Brussel. (In Engeland verzorgt Editors het voorprogramma). Hierna komt de band terug naar Nederland voor een clubtour waarvan er inmiddels al twee bevestigd zijn.    

Live:
28.04. - voorprogramma Manic Street Preachers, Effenaar - Eindhoven
01.05. - voorprogramma Manic Street Preachers, Ancienne Belgique - Brussel
21.09. - Paradiso - Amsterdam
24.09. - De Lichting, Effenaar - Eindhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten