zondag 21 november 2010

UK SINGLE TOP 40


Het is een spannende race naar de nummer een geworden deze week in Engeland. De strijd om de nummer een positie ging tussen : Take That, Ellie Goulding ( met dank aan de reclame van John Lewis) en JLS ( titelsong dit jaar van Children In Need).


Met name JLS heeft dankzij Children In Need een ijzersterke troef in handen, want al eerder kwamen maar liefst vijf In Need singles op nummer een.

Ook dit jaar is dat gelukt, met Take That op nummer twee en de sprong van 39 naar drie van Ellie Goulding. Is de spannende top drie compleet. JLS wist overigens bijna 40 % meer te verkopen dan de nummer twee. Westlife komt niet verder dan de tiende plaats deze week, toch wat teleurstellend.

Verder ook deze week weinig alternatiefs te bekennen. Of je moet Alistair Griffin alternatief vinden dan heb je een binnenkomer op 38.

Dankzij de I Tunes treffen we de Beatles overigens op nummer 40 aan.

Verder onder in valt het volgende op:

Nog meer Beatles die binnen komen, hoewel vier bij de bovenste 75 toch lager is dan de verwachting. Uiteraard staan er verder op nog veel meer Beatle songs.

Hurts komt niet verder dan nummer 50 , op 53 komt Florence & The Machine binnen. Verder nieuw in de lijst op 67 Jamie Woon,  hoe kan het ook anders The Pogues komen weer op 75 terug met hun onvergetelijke kerstsingle. Ook Elton John duikt weer op op 77, Example op 84, Annie Lennox op 88 en op nummer 100 Deadmau5.

De nieuwe nummer een in de single lijst van Engeland:

Love You More - JLS