dinsdag 23 november 2010

BROKEN BELLS - MEYRIN FIELDS

Sony

Release : 29 november



En daar waren ze opeens Broken Bells met dat prachtige nummer The High Road. Het was een veelbelovende eerste single van de unieke combinatie ( Dangermouse) Brian Burton en zanger James Mercer ( The Shins).

De hoge kwaliteit van deze eerste single werd op het album Broken Bells verder niet helemaal meer gehaald, maar er is genoeg op het album te genieten.

Vooral ook door de meer dan aangename stem van Mercer. Vooral in Amerika wist het gelegenheidsduo goed te scoren. Zo wist men in de album lijst het tot nummer zeven te brengen in de algemene albumlijst van billboard  en wist de eerste single het tot nummer vijftien te brengen in de rocklijst van Billboard en tot nummer tien in de alternatieve lijst van Billboard. Overigens zijn die laatste twee lijsten vooral airplay lijsten.

Daarna wist het duo de hitlijst niet meer te halen en daar zal Meyrin Fields de nieuwe single ook geen verandering in gaan brengen.

Het is een beetje rommelig nummer dat eigenlijk te weinig 'body'heeft om echt te kunnen scoren. Heren ik zou maar snel een ander nummer kiezen als single kandidaat.