vrijdag 26 november 2010

WIE HEEFT DE BESTE KERSTSINGLE?


Het lijkt nog zo ver weg, maar voor je het weet is het weer kerst. Dus tijd voor de onvermijdelijke Bing Crosby of Mariah Carey. Die laatste heeft ( helaas) dit jaar weer een kerstplaat gemaakt.

Vooral in Engeland is het een jaarlijkse strijd om met kerst op nummer een te komen. Het is ongeveer de belangrijkste nummer een van het jaar, niet alleen qua prestige maar ook qua omzet.

Dit jaar kondigen een paar geweldige bands als Coldplay en The Futureheads.  Tot nu toe zijn het The Beatles die als enige band vier keer op een hebben gestaan.Maar ze worden al snel opgevolgd door de `geweldige´ Spice Girls die het drie jaar achtereen lukte. Ook Cliff Richard heeft al de nodige kerstsuccessen te pakken. De laatste jaren zijn het vooral de X-factor finalisten die aanspraak maken op de nummer 1 met kerst. Om het toch nog een beetje spannend te maken voor de gokkers in Engeland werd daarom op de tweede plaats gegokt.

Vorig jaar was er een anti-campagne met als doel `Killing in The Name´ van Rage Against the Machine op nummer 1 krijgen. Dit is toen ook gelukt. Het is nog even wachten op de releases van Coldplay en The Futureheads. `Christmas Lights´van Coldplay is vanaf 1 december te downloaden via iTunes. De single van de Futureheads kom uit op 18 december en heet  `Christmas Was Better In The 80s´.

Maar vergeet ook niet The Killers die er een jaarlijkse traditie van maken om met een kerstsingle komen. Dit jaar komen ze met het nummer "Boots"dat as dinsdag uitkomt.

Wie tip jij als kerstnummer een?Wordt het Coldplay, The Futureheads, The Killers,of toch....Dit laatste hopen we hier op de redactie natuurlijk van harte niet...