zondag 21 november 2010

UK ALBUM TOP 40



Het is geen verrassing dat de nummer een in de album lijst afkomstig is van Take That. Dat ze op een binnen zouden komen was niet zo zeer de vraag als wel hoeveel exemplaren zijn er in  de eerste week van verkocht.

Het vorige album van de groep verkocht in de eerste week 435.000 exemplaren en het best verkochte album in de eerste week deze eeuw is nog steeds Coldplay ( X&Y) met 465.000 exemplaren in de eerste week. Maar daar is sinds vandaag verandering in gekomen , want Take That heeft zich zelf overtroffen met een verkoop van bijna 520.000 exemplaren. Het hoogste aantal albums in een week sinds 13 jaar ( sinds Oasis in 1997 Be Here Now,deze verkocht in een week 663.000 exemplaren).Overigens de verkoop van Take That was zo groot dat ze meer verkochten dan de rest van de top tien bij elkaar!

Verder in de top van de lijst is het duidelijk dat de kerst er aan komt, nieuw op twee Rihanna, Susan Boyle staat op drie en op nummer vier komt Andre Rieu binnen.

In de top tien verder nieuw op vijf Pink, The Boss op zeven. Daarmee is de alternatieve inbreng door ook het wegvallen uit de top tien van de Kings Of Leon bijna geheel verdwenen.

Verdere opvallende binnenkomers: Russell Watson op veertien, Shayne Ward op vijftien. De kerstcd van Annie Lennox vinden we terug op 27. McFly komt niet verder overigens dan nummer 20 als binnenkomer.

Maar de mooiste binnenkomer is op nummer 40 Foster & Allen.

Verder in de lijst opvallend:

De binnenkomst van Glee op 41 ( nou nee dus ) maar een echte leuke binnenkomer op 43 Jools Holland. Op 82 vinden we Brian Eno terug.


De nieuwe nummer een in de album lijst in Engeland:
Progress - Take That