donderdag 17 november 2011

THE DUTCH - THIS IS WELFARE ( PARADISE)



We schrijven 1983 ook in Nederland wordt er in die tijd steengoede popmuziek gemaakt. Het is de hoogtij van de betere Nederpop, maar er zijn ook tal van andere bands in het engels bezig.

Neem The Dutch, een new wave band uit Amstelveen. De groep bestond uit Hans Croon, Bert Croon, Jan de Kruijf , Klaas Jonkmans en Klaas ten Holt.

De band scoorde met een mini elpee en single 'This Is Welfare' een bescheiden nummer 25 hit in de top 40.

Maar nog steeds wordt het als een van de allerbeste nederlandse popproducties beschouwd.Met die intrigerende piano als opening is het een meeslepend nummer dat de perfecte popsong heel aardig benaderd.

Helaas hebben we daarna van de band niet veel meer gehoord, 'Another Sunny Day' kwam niet verder dan de tipparade in 1985.


Dan nog maar eens genieten van misschien wel de beste Nederlandse popsong allertijden.


3 opmerkingen:

  1. Inderdaad, één van de betere popsongs die ooit in Nederland gemaakt zijn. Jammer dat hun werk nooit op CD is verschenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie herinneringen aan hun goede liveoptredens. Bijvoorbeeld: JC De Bakkerij, Mineworkers-event in Wijk aan Zee (als ik me goed herinner) en andere.....
    Er werd in die periode volgens mij heel goede muziek gemaakt in een richting die qua sound en structuur de standaard rock wat achter zich liet. Maar het was te mooi om mainstream te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig hoor het nummer net en even zoeken. Is 100% brits dacht ik altijd, blijkt het een top Nederlands product te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen