dinsdag 22 november 2011

RECORD STORE DAY PRESENTS BLACK FRIDAY


Black Friday

In Amerika is Black Friday bekend als de dag na Thanksgiving en het startsein van de kerstaankopen. Veel mensen zijn vrij en winkels houden massaal uitverkoop. Record Store Day heeft deze dag omgedoopt als ‘back to black’ Friday: Terug naar het vinyl. Ook bij ons is 25 november het startsein van de feestaankopen, maar in plaats van uitverkoop bieden we zeer exclusieve releases.


Algemeen

Record Store Day vindt plaats op de derde zaterdag in april en is de dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om de kunst van muziek, de schoonheid van vinyl en de charme van de platenzaak te vieren.
Alleen in de onafhankelijke platenwinkel zijn er op deze dag zeer exclusieve vinyl releases te vinden. Ook betuigen veel muzikanten hun steun aan de platenzaak door er instore optredens te geven, te signeren en het personeel een handje te helpen.
Zo willen wij de beleving terugbrengen bij degenen die zijn vergeten hoe het is om een platenzaak te bezoeken en de beleving versterken bij de vaste klanten!
Record Store Day heeft drie jaar geleden voor het eerst plaats gevonden in Amerika. Deze dag werd geopend door Metallica en gevierd in 700 onafhankelijke platenzaken. Vorig jaar is het concept overgewaaid naar honderden platenzaken in Japan, Australïe en Europa.
In Nederland stonden vorig jaar meer dan 100 artiesten in 70 onafhankelijke platenwinkels te spelen en vlogen de exclusieve releases de winkels uit. Houd deze site goed in de gaten om niets mis te lopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten