vrijdag 24 oktober 2014

LIVE RECENSIE: THOMAS AZIER VERDIENT MEER
Thomas Azier is al lang in indie land een belofte, dat bleef hij tot begin dit jaar toen eindelijk na 5 jaar zijn debuut album Hylas uit kwam.


Het album kan als een van de betere debuutalbums van dit jaar worden beschouwd, Thomas levert een album af waarbij hij synthersizer muziek een Hollandse impuls geeft. Daar ging hij overigens wel voor naar Berlijn want dat is toch veel meer een indie stad dan welke stad in ons land ook.

Nu is hij voor een aantal concerten in ons land, de eerste in de Effenaar in Eindhoven. De grote zaal is al verkleind, maar nog te groot voor het aantal mensen ( ik schat zo'n 250) na een voorprogramma wat we maar beter kunnen vergeten was het wachten tot kwart over negen op Thomas Azier.

Als eerste komt Robin Hunt op die ijzersterk speelt en daarna is het dan tijd voor Thomas die meteen op het podium staat.

Met een uitgekiende lichtshow en beelden weet hij een vrijwel perfecte show neer te zetten. Waarbij bij eerdere optredens hij nog wel eens niet stem vast was, is daar tijdens dit optreden niets van te merken.

Het gevaar bij dit soort muziek is dat eigenlijk alleen maar het album wordt gespeeld, maar daarvoor moet je niet bij Azier zijn, hij voegt met de live versies duidelijk iets aan de nummers toe en weet ook de hele avond met zijn enthousiasme het publiek wat wel gekomen is voor zich te winnen.
Zelfs een heel donker nieuw nummer van een week oud speelde Thomas alsof hij het al jaren kende.

Succesnummers zijn, hoe kan het ook ander "Ghostcity", " Angeline" en " Sirens Of The City Light".

Ook de twee toegiften mochten er zijn, waarbij ik de cover " Wicked Games " heel bijzonder vond.

Jammer dat er maar zo weinig mensen de moeite hadden genomen om naar Eindhoven te komen, ze hebben een uitstekende show van een belofte die dat meer dan waar maakt gemist.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten