vrijdag 17 oktober 2014

FRIENDS OF THE FAMILY - CRACKED MAN ( Official Video )


Friends of the Family is de naam die zeven samengeraapte muzikanten ooit aan hun Haags-/Rotterdams folkcollectief gaven, maar kan inmiddels gerust een tegen levensstijl aangrenzende beweging genoemd worden.
De tijd waarin de elfmansformatie in spé hun eerste shows in no-time uit de grond ‘moest’ stampen lijkt een eeuwigheid geleden. Ondanks dat dit de laatste maanden van 2012 betreft. Beïnvloed door met name de Amerikaanse en Engelse folkscene reist het gezelschap anno 2014 stad en land af om de in het hart gesloten vrijheid op het publiek te doen overslaan.

De Friends hebben na haar oprichting de wind in de zeilen gekregen. In alleen de eerste zomer (2013) was de band al goed voor circa 50 optredens in Nederland. Daarnaast nog een aantal in buurlanden en zelfs een kleine tour op het Griekse eiland Samos. De band werd kort hierna verkozen tot ‘Aanstormend Talent’ en won daarmee een Haagse Popprijs. De categorie ‘Aanstormend Talent’ stond de band op het lijf geschreven; want naast hun toenemende populariteit betrof dit bovendien een publieksprijs. In augustus 2014 ontving Friends of the Family de SENA Performers PopNLAward in een overvolle Melkweg. 


25 oktober 2014 brengt Friends of the Family haar debuutalbum uit. Precies een jaar na- en in dezelfde zaal als waar zij eerder de Haagse Popprijs uitgereikt kreeg, de grote zaal van poptempel het Paard van Troje. Deze avond gebruikt de band om naast de plaat te ‘releasen’ een ode te brengen aan waar de jongensdroom van luttele jaren geleden tot heeft kunnen uitgroeien.

Uiteraard zullen we aan dit live album hier ook aandacht besteden, immers als er een band is die je live zou moeten zien  dan is het deze wel, maar voor nu doen we het met de single van dit album " Cracked Man" en je hoort waar een Mumford & Sons the dutch way naar klinkt.

Kyteman, maar dan in een folk versie zullen we maar zeggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten