donderdag 9 oktober 2014

JARA - MOVING ME



In september is de nieuwe single van Jara uitgekomen, en daar is ook een clip bij. " Moving Me" is niet te vinden op de EP Sky Collector die eerder uit kwam.
Die EP werd vorig jaar november uitgebracht. Afgelopen maand bracht JARA vanuit het Reeperbahnfestival in Hamburg gelijktijdig twee compleet nieuwe singles uit; 'Moving Me' en 'Sorrow'. 

JARA is een Haagse band die eigenzinnige indiepop/folk maakt - het is een formatie van zeer getalenteerde jonge muzikanten rondom zangeres/gitariste en songwriter Jara Holdert. De originele melodieën en teksten van Jara worden omlijst door schorre tweede stemmen, synths en zingende elektrische gitaren, diepe grooves en verschuivende ritmische lagen. Zo ontstaat een landschap van stemmen en tonen waar je in kan blijven dwalen - met melodieën die nog lang rond blijven zingen nadat de laatste noten weggestorven zijn.

Zo ook op de single " Moving Me" die je wel een beetje bij Suzanne Vega brengt. Het is een heerlijk soort folk muziek die je niet vaak in ons land hoort maar die Jara tot in de puntjes beheerst. Een nummer dat je eindeloos kunt opzetten zonder dat het gaat vervelen.

1 opmerking:

  1. Op 18 september JARA in het programma IndieZine gesproken op IndieXL.
    http://www.mixcloud.com/dennusdus/indiezine-18-sept-2014/
    fragment op (19'00)

    BeantwoordenVerwijderen