donderdag 16 oktober 2014

ALBUMRECENSIE : ALUMNA - ENTER

Alumna - Enter


Nederlandse droompop van wereld formaat. Daar kan eigenlijk de recensie van het album van Alumna  Enter al meteen mee ophouden.


Maar daar doen we Diede Oosterveen toch echt mee te kort, Diede is eigenlijk Alumna. Ze schreef de liedjes zelf en speelde ook bijna alle instrumenten op het album.

De liedjes schreef ze in een periode van 10 dagen, na een moeilijke periode in haar leven.

Eerder kon je hier al iets lezen over de tweede single van dit album " Life". Dat nummer is ook de openingstrack van het album.

Je merkt aan Diede dat ze het album gebruikt om haar verdriet een plaats te geven, dat geeft persoonlijke teksten die nooit te intiem worden en een breekbare muziek die nooit te breekbaar wordt.

Het tweede nummer is " Dirt" ook een prachtig ingetogen nummer, maar de stem van Diede had wat meer naar voren gehaald mogen worden.

"Echoes" begint heel vrolijk met fluiten en een synth opbouw, daarna volgt het nummer " Difference" meteen een van de hoogte punten van het album. Het is een droomwereld waar de stem en de gitaar je mee naar toeneemt, prachtig.

Na dit nummer komt " Nicole" totaal anders een nummer van 6 minuten dat gaat over het verlies van een relatie, je voelt de pijn in het nummer, ook dit nummer mag er zijn.

Daarna volgen nummers als "Pert" de eerste single " Eveline" die je de droomwereld weer mee in nemen. Persoonlijk vind ik " Growing" het minste nummer op het album. " Stroke" maakt dat overigens meer dan goed, en is een veel steviger en popperiger nummer.

En ja het album eindigt met " 5th Passion" misschien wel het mooiste nummer van het album.

Alumna levert een plaat af die volstrekt uniek is , en je steeds weer weet te verrassen. Wat een droom debuut.

Topnummers:

Difference, Nicole, 5th Passion

Score: 4,5 uit 5


Geen opmerkingen:

Een reactie posten