dinsdag 19 juli 2011

S.C.U.M. - AMBER HANDS







Release: inmiddels uit

Label: Mute


We schrijven 2008 wanneer in Zuid Oost Londen een Postpunk-art rock bandje start onder de naam S.C.U.M. . De naam is afkomstig van van Valerie Solanas SCUM Manifesto.



De band zegt eigenlijk door niemand beinvloed te zijn en bracht al snel een eerste single uit Visions Arise. Sindsdien hebben ze veel getoerd en inmiddels ook een legendarisch label achter zich staan: Mute.

Die gaf de band ruimschoots de tijd om een debuutalbum op te nemen met de producers Ken en Jolyon Thomas, die je wellicht kent van werk van David Bowie, Public Image Ltd, Sigur Ros en nog veel meer.

Het album gaat heten Again Into Eyes en zal op 12 September verschijnen, maar nu doen we het eerst met de single die door Mute is omschreven als: " The Mammoth first Single from the London Shoegazers".


Maar wat vinden wij nu van deze nieuwe engelse band?

Het nummer spat meteen uit je boxen vanaf de eerste klanken, het volle geluid klinkt zoals alleen maar Britse bands kunnen klinken. Daarbij laten ze ook duidelijk horen goed naar het geluid uit de jaren 80 geluisterd te hebben.  Niet wereldschokkend of vernieuwend , maar het nummer neemt ons in ieder geval wel mee, omdat het ons in ieder geval weet te pakken.

Benieuwd naar het album in September.

http://www.youtube.com/watch?v=MOWANx94pbU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten