dinsdag 12 juli 2011

BRANDON FLOWERS IN 013: KORT MAAR KON KRACHTIGER


Gezien: Brandon Flowers

Waar: 013, Tilburg 6 juli
Tussen twee festivals in had de frontman van The Killers ook nog even de tijd om in Nederland op te treden. In de altijd gezellige 013 in Tilburg vond het enige optreden plaats wat Flowers voor Nederland in petto had dit jaar.In het voorprogramma had Brandon de zanger van Travis meegenomen: Fran Healy. Healy heeft de ondankbare taak om een publiek dat voor Brandon komt warm te laten draaien, ondanks zijn tomeloze inzet, en de verhaaltjes tussen de nummers door slaagt de sympathieke Schot daar niet in.

Aan zijn stem en aan de liedjes kan het niet liggen, Flowers In The Window, Writing To Reach you klinken prima in de akoestische versie en ook met de stem van Fran is niets mis, maar het publiek komt voor Flowers dat maakt het gepraat tijdens dit voorprogramma wel duidelijk.

Als de zaal rond een uur of kwart over negen letterlijk en figuurlijk is opgewarmd is het tijd voor de hoofdact Brandon Flowers. Vrijwel on opgemerkt komt hij op het toneel en klinken de klanken van On The Floor.

Dit nummer klinkt in ieder geval veel belovend live, het voegt echt iets toe aan de album versie. Na On The Floor komt er al meteen een klapper: Crossfire. Daarin laat de band griezelig goed de album versie horen.

Dat is nu ook meteen het manke aan de avond: Flowers weet natuurlijk hoe hij een zaal moet bespelen, maar echt sprake van interactie is er niet. Ook worden de nummers in een moordend tempo achter elkaar gespeeld.

Want na Crossfire is het alweer tijd voor Magdalena en een cover van Better Davis Eyes ( een nummer uit 1981 van Kim Carnes). Deze cover is een vreemde eend in de bijt, het kan niet zijn dat hij niet voldoende eigen materiaal had.

Niet lang daarna is het tijd voor een eerste nummer van The Killers, Read My Mind, daarna komt de akoestische versie van Welcome To Las Vegas duidelijk een van de hoogtepunten.

Ook Losing Touch en Sallow It zijn duidelijk de moeite meer dan waard. Het zijn nummers waarin Brandon laat horen uitstekend bij stem te zijn.

De toegiften bestaan uit Was It Something I Said , Only The Young en The Killers mr Brightside in de remix versie van Jacques Lu Cont. Een nummer waarin eigenlijk het concert pas echt los komt, maar dan is het na iets meer dan een uur al afgelopen. Brandon verdwijnt van het podium zonder echt afscheid te nemen

Voor een festival was het een prima optreden maar in een zaal als 013 is eigenlijk veel meer mogelijk, met een wat langzamer tempo en een andere afstelling van het geluid ( nu wel af en toe een geluidsbrij) zou het optreden meer aan kracht winnen en zou het een gedenkwaardig concert geworden zijn, nu was het gewoon goed.

 1. On the Floor
 2. Crossfire
 3. Magdalena
 4. Bette Davis Eyes
  (Kim Carnes cover)
 5. Jilted Lovers & Broken Hearts
 6. Read My Mind
  (The Killers song)
 7. Welcome To Fabulous Las Vegas
  (acoustic)
 8. Losing Touch 
  (The Killers song)
 9. Swallow It
 10. Playing With Fire 
  Encore:
 11. Was It Something I Said?
 12. Only the Young 
  Mr. Brightside (Jacques Lu Cont Remix) (The Killers song)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten