woensdag 18 november 2015

Femme Vanille - Another Time

Afbeeldingsresultaat voor femme vanille
 
Op 21 januari 2016 komt Femme Vanille met haar tweede album, "Another Time". De releaseshow is dezelfde avond in Ekko, Utrecht. Het eerste nieuwe geluid is de titeltrack van het album. . Voorafgaand aan de release geeft Femme Vanille een preview van haar nieuwe album met een reeks korte Silent Disco Concerten tijdens de Culturele zondag, op 10 janaurai in de foyer van Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Frontvrouw Karindra Perrier is songwriter, zangeres, huismus, piekeraar, componist, een ongeduldige dromer, natuurkundige, ex-harpiste, aspirant bètawetenschapper of in elk geval wijsneus, én bovenal creatief leider van haar band Femme Vanille.

Nieuw album, nieuwe sound. Wie Femme Vanille kent van hun debuut zal waarschijnlijk verrast zijn. Naast hun warme, dromerige sound laat de band nu ook een alternatieve, bijtende kant zien. Het stemgeluid van Perrier heeft een ongepolijst karakter dat doet denken aan Fiona Apple. Rauwe melodieën, ijl in de hoogte, gruizige drums. Met deze nieuwe plaat herinnert de Utrechtse band aan de eerste albums van St. Vincent met invloeden van Patrick Watson, Feist en Regina Spektor.

Samen met Thijs Bastiaans (drums), Erik Brouwer (toetsen), Jesse Buitenhuis (gitaar) en Thijs van Gemert (contrabas) werkte Perrier begin dit jaar aan negen songs in Studio The Church (Mister and Mississippi, Wende, Qeaux Qeaux Joans). Dankzij de samenwerking met producer David Hoogerheide (Cheaters, Krach) en mixage van Martijn Groeneveld (Dotan, Blaudzun, Janne Schra) kreeg de plaat een gelaagd, eigenzinnig karakter.

De songs lijken een cinematische ondertoon te hebben. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de achtergrond van Perrier die vanuit haar opleiding eigenlijk muziek voor films, docu's en reclames schreef en produceerde. Tijdens haar stage in New York bij een studio die met name reclamemuziek produceerde kwam Perrier er achter dat reclamemuziek niet voor haar was. "Als ik muziek schrijf wil ik alleen maar schrijven wat ik écht wil schrijven. Waarom zou ik anders muziek maken? Het is mijn passie, en compromissen passen daar wat mij betreft niet goed bij. Ik ben er veel te eigenwijs voor."
'Another time 'is eigenzinnig, eentje Bush, Welch en vooral femme !.

Femme Vanille Live:
14/11 - Q-Factory, Amsterdam (Kwart finale Grote Prijs van Nederland)
20/12 - De Twee Spieghels, Leiden

10/1 - Culturele Zondag, Utrecht (Silent Disco Concerten)
21/1 - Ekko, Utrecht (Releaseshow)
06/2 - Energiehuis, Dordrecht
03/3 - De Toonzaal, Den Bosch
12/3 - Tivoli Vredenburg Rabo Open Stage, Utrecht
16/3 - Burgerweeshuis, Deventer
01/5 - Mezz, Breda
12/5 - Café Acoustique, Heemskerk

 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten