dinsdag 17 november 2015

POCKET KNIFE ARMY PRIMEUR OP SPOTIFY EN ITUNES






Het Utrechtse electro duo Pocket Knife Army bracht op 13 september hun debuutalbum ’This Time I’ll Come Out Unharmed’ uit met een release show in Kytopia. Het album, dat exclusief op vinyl verkrijgbaar was, ziet binnenkort het licht op de online kanalen zoals Spotify en iTunes.

Zelf omschrijft het duo de muziek als ’Electro Pop Noir’, waarbij electronica worden afgewisseld met akoestische instrumenten. De act onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante.
 De compromisloze ‘Electro Pop Noir’ van het duo valt op, en na het uitkomen van de eerste EP wordt Pocket Knife Army binnen een jaar geselecteerd voor de Popronde, wordt de eerste videoclip opgepikt door Cortonville, oogst het debuutalbum lovende recensies en stijgt hun single ’Grow Up’ naar de nummer 1 positie in de Indie Chart en de 11e plaats in de Free40. Het album verschijnt op 9 december op o.a. Spotify, iTunes, Deezer en Tidal. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten