dinsdag 3 november 2015

Edison Effect - Troubles In Paradise
















De Utrechtse band Edison Effect releast vandaag hun nieuwe single ”Troubles in Paradise”. In deze upbeat song worden overstuurde gitaren met analoge synthesizers gecombineerd voor een kolossale sound. De single is afkomstig van de gelijknamige EP die 20 november verschijnt. De clip is geschoten door Peterjan van der Burgh (Blof, Ilse de Lange, Handsome Poets).


De band is ontstaan op het Utrechts Conservatorium. Edison Effect maakt groots klinkende indie-synthpop, geïnspireerd door o.a. Depeche Mode en CHVRCHES. Met hun galactische sound brengen zij vernieuwing in de Nederlandse popscene. Deze sound is geheel ontstaan in hun 1300m2 anti-kraak studio in Utrecht. Hier is ook deels de clip opgenomen.

De single Troubles in Paradise is geschreven vanuit frustratie. „Het zijn juist de simpele, kleine dingen uit het leven die we onder een vergrootglas leggen. Er is te veel gezeik, terwijl mensen amper meer beseffen wat ze allemaal hebben." aldus Rienk (zanger). De beeldende tekst neemt je mee met zijn ontsnapping hiervan.

De EP is getekend bij Downtown Music Benelux (De Staat, Janne Schra). De pers release van de EP wordt gehouden op 20 november. Deze vindt plaats in hun eigen studio in Utrecht. Ze spelen een set waarin ook nummers te horen zijn van het album dat ze momenteel aan het schrijven zijn. Studiogenoot Feiertag zal het voorprogramma verzorgen.

het is erg leuke frisse sound, ik vind het erg goed.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten