maandag 16 november 2015

Daughter - Numbers



Dream- cq. postrocktrio Daughter uit Londen stond al niet bekend als een band van lachebekjes. Tweede album Not To Disappear belooft echter nog een stuk somberder en donkerder te worden dan Triple AAA-debuut If You Leave uit 2013. Ook in nieuw liedje Numbers is de toon ernstig en onbehaaglijk, al blijft de galmende muziek wonderschoon.
Net als voor eerste nieuw nummer van de komende plaat Doing The Right Thing is er bij Numbers een video gemaakt gebaseerd op een kort verhaal van Stuart Evers. Een koele femme fatale in rode jurk speelt deze keer de hoofdrol en eist op een mysterieuze manier enkele mannelijke slachtoffers, al wordt veel aan de eigen verbeelding overgelaten. Kijk en luister hieronder, en speel het woordspel van zangeres Elena Tonra mee: "I feel numb.... I feel numbers." Bekijk de clip voor nu bij Stereogum.
Not To Disappear komt op 15 januari 2016 uit via 4AD. Op maandag 1 februari geeft Daughter een concert in Paradiso, Amsterdam. Kaarten kosten 20 euro exclusief bijkomende schades.
bron ; kickingthehabit.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten