zaterdag 28 november 2015

Emilie & Ogden Debuutalbum 10 000 verschijnt 29 januari 2016



Het uit Montreal afkomstige Emilie & Ogden brengt op 29 januari 2016 het debuutalbum 10 000 uit en komt in samenwerking met Cross Linx in februari 2016 naar Nederland voor shows in het Muziekgebouw in Eindhoven (25 februari), het Bimhuis in Amsterdam (26 februari), De Doelen in Rotterdam (27 februari) en De Oosterpoort in Groningen (28 februari) 
Emilie & Ogden is Emilie Kahn en haar harp genaamd Ogden. Ze ontdekte de harp toen Sarah PagĂ© van The Barr Brothers dit instrument bespeelde in haar schoolkoor. Emilie werd op slag stapelverliefd op het instrument en de dag erna ging ze via Craigslist meteen op zoek naar een leraar. Voor 10 000 schreef Emilie alle teksten en muziek en vervolmaakte de nummers met vriend en producer Jesse Mac Cormack en drummer Francis Ledoux. Het album werd opgenomen in Studio B-12 diep in de bossen van Valcourt in Quebec. Naast nieuwe composities bevat het album nieuw opgenomen versies van Babel en Long Gone, nummers afkomstig van de EP die ze in 2012 in eigen beheer uitbracht.  
In de zomer van dit jaar bracht Emilie & Ogden een cover van Style van Taylor Swift uit via haar Twitter kanaal. De cover ging viraal en is ondertussen al bijna een half miljoen keer gestreamd. Emilie & Ogden tourde recentelijk met Half Moon Run door Engeland en werd overladen met loftuitingen in Noord-Amerika en Engeland door onder andere de New York Times, Boston Globe, BBC Radio, CBC, Stereogum, TIME Magazine en Billboard.
Luister hier naar het titelnummer 10 000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten