dinsdag 3 mei 2011

ALBUM REVIEW : STEVIE NICKS - IN YOUR DREAMS




Release: inmiddels al uit

Label: Warner

 rating



We hebben er tien jaar op moeten wachten voor dat de inmiddels al legendarische Stevie Nicks wederom met een solo album komt.
Stevie mag inmiddels dan 62 zijn, op dit album klinkt haar stem net zo fris als in het verleden en laat ze horen dat ze een van de mooiste stemmen heeft uit de popmuziek.


Groot geworden in de jaren 70 met Fleetwood Mac en verder als icoon in de jaren 80 uitgegroeid met tevens prachtig solomateriaal stond de hele wereld voor Nicks open. Door allerlei verslavingen leek het erop dat Stevie de weg helemaal kwijt was. Het laatste soloalbum van 10 jaar geleden Trouble in Shangri-La maakte pijnlijk duidelijk dat Stevie niet meer die icoon was waar je naar moest luisteren.

Maar nu is er dan In Your Dreams. Een album dat ze heeft gemaakt met Dave Steward ( Eurythmics) en Glen Ballard.Twee topproducers die in ieder geval in staat zijn om kwaliteit te leveren.

En het moet worden gezegd de heren zijn er in geslaagd om het beste album van Stevie af te leveren sinds de jaren 80.

De single Secret Love was al een voorbode van het album overigens een nummer dat Stevie al in 1976 heeft geschreven in de Rumours tijd.

Op het album laat Stevie horen overal inspiratie uit te vinden: zoals The Twilight serie ( Moonlight ( A Vampire's Dream) , maar vooral het nummer Annabel Lee dat gebaseerd is op het werk van Edgar Allen Poe is een zes minuten durend hoogte punt. Een nummer dat je ook doet denken aan Dreams van Fleetwood Mac.

Met dit album zijn wij de misser uit 2001 vergeten, en ook dat we tien jaar niets van haar hebben gehoord, maar svp niet weer tien jaar wachten voor een nieuw album!

1 opmerking: