dinsdag 31 januari 2017

Mister and Mississippi slaat nieuwe weg in met MirageHet is bijna een klassieke reeks in de levensloop en biografie van veel bands; een verrassend debuutalbum, de moeilijke tweede en het kritieke derde album. Op dat vlak zal Mister and Mississippi met haar nieuwe album beslist geen stijlbreuk plegen. Gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synthesizers, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen, laat de band zich van een hele nieuwe kant zien. Mirage verschijnt op vrijdag 7 april 2017. De albumreleaseshow vindt op donderdag 6 april plaats in De Helling in Utrecht.

Voor de opnames van het album heeft Mister and Mississippi zich voor een periode van een paar maanden terug getrokken in Kytopia in Utrecht. Onder begeleiding van producer Simon Akkermans heeft de band in zijn Epic Rainbow Unicorn Studio het startpunt van haar muzikale ontdekkingsreis gevonden. Uren, dagen en weken zijn er besteed aan het vinden en realiseren van een coherente sound, die ook in variatie en dynamiek kan blijven boeien.
‘’Het is soms moeilijk te geloven dat we de band 6 jaar geleden hebben opgericht. Naïef, gretig en zonder verwachtingen gingen we op avontuur waar we een familie werden maar elkaar soms ook kwijt raakten. Met volle kracht kwamen we in een achtbaan terecht die ons  meenam door onvoorspelbare ups en downs, niet alleen in de band maar ook in ons persoonlijke leven. Dierbaren kwamen te overlijden, relaties werden beëindigd, vrienden werden vreemden en depressies kwamen en gingen. Dus toen het tijd was om te werken aan ons derde album voelden we ons versleten. Het idee om te stoppen kwam zelfs even op in onze gedachten. Maar ergens hebben we onszelf opnieuw uitgevonden en werden we weer opnieuw enthousiast. Een drastische verandering in het geluid voelde als een verademing’’.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten