maandag 9 januari 2017

COLDPLAY VERKOOPT MEESTE CONCERTTICKETS IN 2016


Dat Coldplay een van de grootste bands ter wereld is, wordt bevestigd door de ticketverkoop van hun meest recente tour. De Britten verkochten vorig jaar meer dan 2,6 miljoen tickets voor hun A Head Full Of Dreams tour. Het leverde de band een omzet van ruim 247 miljoen dollar op. Daarmee eindigde de band bovenaan de top-100 lijst met meest verkochte tickets ter wereld in 2016.
Coldplay toert al sinds maart 2016 non-stop en is niet van plan daar dit jaar mee te stoppen. De band trad ter ere van het laatste album 58 keer op voor meer dan 2,7 miljoen fans. Op de tweede plek eindigt Bruce Springsteen die bijna 2,3 miljoen kaarten verkocht. Ondanks dat The Boss minder kaarten verkocht dan Coldplay, leverde het hem wel het meeste op. Springsteen zette 268 miljoen dollar om met zijn tour. Op de derde plaats eindigt Beyonce die 2,2 miljoen kaarten verkocht, wat goed was voor 256 miljoen dollar. 
Afgelopen zomer speelde Coldplay nog in Nederland. Voor de complete Top 100 met bestverkopende artiesten wereldwijd kijk je hier. BRON OOR
Foto: Luuk Denekamp

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen