maandag 10 november 2014

NEW MUSIC: SIR JAMES - GOOD MORNING (official video)







Op 21 januari 2015 brengt de Nederlandse pop-rockband Sir James zijn debuutalbum “My Love The Drunk” uit. Het eerste voorproefje van dit album komt in de vorm van de vandaag verschenen single “Good Morning”.


De band zegt geinspireert te worden door oa Coldplay, Wilco, Crosby, Stills, Nash &Young en Bon Iver. Dit kun al goed terug horen in de eerste single die wat mij betreft veel belovend klinkt.
Basisschoolvrienden Tommaso Sarri (frontman) en Frank van Kasteren (gitaar) richten in 2003 hun eerste band op. Na vele verschillende formaties vormt zich uiteindelijk Sir James met Ralf Pouw (bass), Anne Punt (toetsen) & Joost Wesseling (drums). Vier jaar lang speelt Sir James in cafés, popzalen en op festivals in Nederland en Duitsland. De mannen winnen de Emergenza Benelux, de Grote Prijs van Zuid Holland en de Peter Tetteroo Bokaal.
Hierna besluiten ze zich voor een periode af te zonderen in Groningen. Een wit huisje met een rood dak, een kampvuur, heel veel niets en een gitaar. Het resulteerde in het nu te verschijnen debuutalbum.
In de zomer van 2014 worden de Parade in Amsterdam en Utrecht, het Magneetfestival en de Grote Prijs van Nederland bespeeld. 
De band start komend weekend de ‘Op Smaak Tour’, waarbij ze samen met privéchef Simon Lodewijk een heel nieuw concept de wereld inslingeren. Tijdens de exclusieve (akoestische) concerten zullen namelijk amuses worden geserveerd, die vers worden klaargemaakt naar aanleiding van de liedjes. Steden Amsterdam, Leiden, Utrecht, Delft en Assen zijn het decor.
Als de amuses net zo smaakvol zijn als deze single zit het wel goed, ook de clip is de moeite waard. Het laat duidelijk zien dat de band met een grote knipoog naar zichzelf kijkt. Ik ben benieuwd naar de rest van het album.
Nederland heeft er een hele aardige band bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten