donderdag 18 augustus 2011

STEVIE NICKS - FOR WHAT IT'S WORTH



Release: inmiddels uit

Label: Reprise

Het is nogal een verschil met de vorige single ( Secret Love) als je naar de nieuwe single van Stevie Nicks luistert. Geen wonder: Secret Love schreef ze al in 1976 en was eigenlijk bedoeld voor Rumours.



Het nummer klinkt dan ook als een echt Fleetwood Mac nummer, terwijl dat bij For What It's Worth niet het geval is. Ook niet verwonderlijk, want dit nummer is niet doot Stevie zelf geschreven maar door Michael Campbell.

Campbell, is gitarist en producer, die de meeste bekendheid kreeg met zijn werk voor Tom Petty and the Heartbreakers.  Dan moet het dus wel echte Amerikaanse muziek zijn.

Dat hoor je dan ook als je naar de nieuwe single luistert, For What It's Worth is een nummer waarin de gitaar de hoofdrol vervult en wat meer richting Americana /Country gaat.

Absoluut geen slecht nummer, begrijp me goed, want het hele album is fantastisch, maar waarop nou niet het meesterstuk op single brengen ( Annabel Lee) . Er staan betere nummers op het album waardoor dit niet de beste indruk is die je van dit album kan krijgen.

Op naar single nummer drie dan maar.


http://www.youtube.com/watch?v=DR1kh5HHiSs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten