dinsdag 2 augustus 2011

MIKE & THE MECHANICS - THE ROAD


Release : al uit

Label: SonyOeps dat klinkt niet echt alternatief... Mike & The Mechanics, meer muziek voor je ouders!!!. Vergeet niet dit hobby bandje van Genesis ( bestaan die nog) lid Mike Rutherford bestaat alweer 27 jaar.Dat is inmiddels zolang dat de band is begonnen in een tijdperk zonder CD's!! En eigenlijk is er qua muziek niet veel veranderd in die 27 jaar.

Wel in de samenstelling op dit inmiddels alweer zevende album, Paul Young ( nee niet die maar die van Sad Cafe) is inmiddels overleden en Paul Carrack had geen tijd.

Wat moet je dan, je neemt dan Andrew Roachford en Tim Howar ( een vrijwel onbekende zanger uit Canada) dat lijkt een misrekening, maar het pakt toch heel aardig uit.

Het openingsnummer The Road laat al meteen Andrew horen rauwer dan Paul ooit klonk, het volgende nummer Reach Out is een van de betere nummers, maar eerlijk is eerlijk geen Living Years, dat niveau haalt Mike niet op dit album.

Ook alleraardigst is Try To Save Me, maar van Background Noise krijg ik dan meer rillingen, dat lijkt meer op de Mike zoals we die kennen sinds 27 jaar.

Ja , verder echte slechte nummers staan er niet op, maar ook geen nummers waar je rechtop van gaat zitten. Het zijn vakmuzikanten die een vakkundig album afleveren.
 Je ouders zullen de muziek echt wel mooi vinden, maar jij stiekem ook wel. Maar het album komt niet in ons jaarlijstje voor.

Alleen mis ik Paul Carrack toch als zanger...hij geeft net dat extra.

Score: 7/10


Beste nummers: Background Noise, The Road, Reach Out Geen opmerkingen:

Een reactie posten