dinsdag 16 augustus 2011

BATTLES ft. GARY NUMAN- MY MACHINES


Release: inmiddels uit

Label: Warp




Battles is een inmiddels driemans band uit de USA die experimentele rock muziek maakt, de band bestaat al sinds 2002 en heeft momenteel als bezetting Ian Williams (gitarist), Dave Konopka ( gitaar) en op drums John Stanier.



De band is begonnen met een aantal EP's voordat in 2007 het eerste echte studioalbum het levenslicht zag : Mirrored. Voor het tweede album heeft de band ook weer de tijd genomen, want Gloss Drop is sinds juni van dit jaar uit. Het is het eerste album sinds het vertrek van het vierde bandlid Tyondai Braxton.

De muziek van Battles laat zich niet makkelijk omschrijven, laten we het erop houden dat Battles een mix is van de rock en de dance wereld.

Het vertrek van leadzanger Tyondai heeft er toe geleid dat de band creatief moest worden om zangers te vinden, zo zijn ze gekomen bij good old Gary Numan, mister electropop en legendarisch geworden dankzij Are Friends Electric?. Dat laatste nummer was het eerste synthesizer nummer dat de eerste plaats in Engeland haalde.

Zo'n legende inhuren schept verwachtingen, My Machines laat Numan klinken zoals alleen Numan klinkt: maar het begint als echt Battles nummer, dus veel nadruk op de drums en het ritme... gekoppeld aan de wat klagerige zangstem van Numan heb je een rauwe versie van Cars te pakken.

http://www.youtube.com/watch?v=DR-fhbUkRs0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten