dinsdag 29 november 2016

OOR ALBUM VAN HET JAAR: BLACKSTAR
















Het was behoorlijk spannend, maar we hebben dan toch een winnaar: Blackstar van David Bowie is door de verzamelde Nederlandse popcritici uitgeroepen tot album van van het jaar.
Naar goed eindejaarsgebruik vroeg OOR vijfenvijftig vooraanstaande journalisten, radiomakers en bloggers naar hun top 10 van 2016. Op OOR’s Eindlijst voert het laatste album van de op 10 januari overleden Britse popster de lijst dus aan. Skeleton Tree van Nick Cave & The Bad Seeds staat op nummer twee, de top drie wordt gecompleteerd door A Moon Shaped Pool van Radiohead. De eerste Nederlandse artiest in de lijst is Eefje de Visser, die met Nachtlicht op plek tien staat.

de volledige Top 10 van 2016 ziet er als volgt uit:
9. Chance The Rapper - Coloring Book
OOR’s Eindlijst is traditiegetrouw samengesteld door 55 Nederlandse muziekjournalisten, radio-dj’s en andere prominenten, die allen hun Top 10 van beste albums van het jaar hebben aangeleverd. De complete eindlijst is te lezen in de speciale eindejaarseditie van OOR die op 1 december in de winkel ligt. In dat nummer ook een uitgebreide terugblik op de beste albums, concerten en interviews van het afgelopen jaar. Natuurlijk staat OOR ook uitgebreid stil bij de dood van Leonard Cohen. Verder interviews met onder meer Keaton Henson, Sturgill Simpson en de Red Hot Chili Peppers. Torre Florim van De Staat neemt OOR’s Eindlijst door en senior-editor Tom Engelshoven schreef het essay Waarheen, Waarvoor over dood en aftakeling in de popmuziek.oor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten