woensdag 20 juli 2016

Postyr brengt prijswinnend album ‘Paper Tiger’ eindelijk uit in de Benelux




De Deense moderne a capella groep Postyr geeft vocale muziek een moderne facelift door hun vier stemmen te combineren met computer beats, pakkende melodieën en oprechte songwriting. Postyr bracht twee albums en twee EP’s uit en tourde in Nederland, Amerika, Taiwan, Duitsland Italië, Slovenië, Engeland, Finland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken. Het nieuwe, prijswinnende album ‘Paper Tiger’ komt op 2 september 2016 officieel uit in de Benelux via Iceberg Records. Om de release te ondersteunen zal Postyr in september een drietal optredens in Nederland doen.


De aangrijpende songteksten en dynamische muziek die kenmerkend zijn voor ‘Paper Tiger’ schreef Postyr de afgelopen twee jaar terwijl ze on the roadwaren. Er werd gecomponeerd in hotelkamers, op luchthavens en tijdens korte pitstops thuis. Het verhaal achter de titel van het album is gebaseerd op een oude Chinese legende over een angstaanjagende tijger. Van dichtbij blijkt de tijger echter vrij onschuldig en zo licht en fragiel als papier. De songs op het album gaan ieder op hun eigen manier over thema’s als angst, ontsnapping, vechten, stilstaan en verlangen.
 
Postyr toont vol zelfvertrouwen dat zij hun vak verstaan. De vier leden zijn opgegroeid met vocale en koormuziek en ontmoetten elkaar in het wereldberoemde Deense koor Vocal Line en in de bekroonde zanggroep Vox 11. Postyr werd opgericht in 2009 met de ambitie om te innoveren en vocale muziek in een modern jasje te steken.
 
Postyr heeft diverse internationale prijzen gewonnen voor hun concerten en opnames. Zo heeft ‘Paper Tiger’ de prestigieuze ‘CARA Award’ (Contemporary A Cappella Recording Awards) gewonnen voor het beste Europese album en werd de band daarnaast genomineerd in de CARA categorieën voor ‘Best Experimental/ Electronic Song’ en ‘Best Original Song’.
 
In samenwerking met Stichting EduVox zijn er optredens gepland in Zevenbergen (Theater De Borgh, 9 september), Amsterdam (Vondelkerk, 10 september) en Amersfoort (Icoon Theater, 11 september).

Postyr bestaat uit:
Tine Fris, sopraan
Line Groth, alto
Anders Hornshøj Laugesen, tenor
Kristoffer Fynbo Thorning, bas en laptop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten