zondag 26 juni 2016

Robbing Millions komt in augustus met debuutalbum




De vijfkoppige Brusselde band Robbing Millions kondigden vandaag hun self-titled debuutalbum aan. Voor dit debuut ging de band een samenwerking aan met Nicolas Vernhes (Deerhunter, Dirty Projectors, Animal Collective,..) Dit debuut volgt de geprezen EP’s ‘Ages and Sun’ en ‘Lonely Carnivore’ op en zal op 26 augustus verschijnen via [PIAS]. 

Een voorproefje op het album komt in de vorm van de single ‘8 is the figure I like the most’. Deze single klinkt psychedelisch, werelds en tegelijk escapistisch en meeslepend. Het is een mix van typisch Brusselse indie met coole psychpop en een flinke scheut Animal Collective. 
Het quintet rondom Lucien Fraipont en Gaspard Ryelandt verrast met haar speelse avant-garde electro pop die een soort middenweg is tussen Tame Impale, MGMT en Beck. In 2013 kwam de band als winnaar van Verdur Rock 2013 uit de bus, en betrad sindsdien menig festivalpodium, waaronder Eurosonic Noorderslag, Pukkelpop, Les Nuits Botanique, Dour, Les Ardentes, Deep in the Woods en Boomtown.

Dit jaar speelt Robbing Millions wederom op Pukkelpop en op het Reeperbahn Festival. Ook trekt de band langs de Nederlandse poppodia met Mozes and the Firstborn. 
Live:
30.07 – LEEFEST, Kent (UK)
18.08 – PUKKELPOP, Hasselt (BE)
03.09 – BOOTYRAVE, Kastelee (BE)
04.09 – THE BIG NEXT, Gent (BE)
24.09 – REEPERBAHN FESTIVAL, Hamburg (GER)
28.09 – KANTINE, Berlijn (GER)
30.09 – MILLA, Munich (GER)
08.10 – EKKO, Utrecht (NL) vp Mozes and the Firstborn
13.10 – VERA, Groningen (NL) vp Mozes and the Firstborn
15.10 – MUZIEKGIETERIJ, Maastricht (NL) vp Mozes and the Firstborn
16.10 – BITTERZOET, Amsterdam (NL) vp Mozes and the Firstborn
21.10 – EFFENAAR, Eindhoven (NL) vp Mozes and the Firstborn
31.10 – AB, Brussel (BE)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten