woensdag 15 juni 2016

Case Yonkhear - Echoes

Afbeeldingsresultaat voor case yonkhear



Online was de muziek van Case Yonkhear al even beschikbaar maar vanaf 15 juni kan de nieuwe cd ‘Echoes’ besteld worden via elke platenzaak en bol.com. Het titel nummer ‘Echoes’ is tevens de nieuwe single.
Het derde album van Case Yonkhear is net als een eerdere cd  opgenomen in downtown New York, Dubway Studios, 42nd Broadway met lokale musici.
En de eerste recensies liegen er niet om:


“Veel beter hebben we echt niet in Nederland.”
 – Krenten uit de pop
“Alle lof dus voor Yonkhear, die tegen alle stromingen in (en met lak aan de hitlijsten of airplay) gewoon stoïcijns zijn muze volgt.
 – Eindhovens Dagblad
Dit album zit verrassend goed in elkaar - Lluid

 Met ‘Echoes’ heeft Case Yonkhear weer van zich doen spreken. De cd is nu verkrijgbaar via de betere platenzaken en online via bol.com 



Echoes is het derde album van Case Yonkhear. Net als de tweede langspeler opgenomen in downtown New York, Dubway Studios, 42nd Broadway. Met opnieuw zijn band van lokale muzikanten, Kyle Sanna op gitaar, Andrea Monorchio, bass en Nikolaus Schuhbeck, drums. Kees bespeelt zelf de toetsen, doet de vocalen (en speelt bass op Pernilla Tika en When Do The Martians Come, en acoustisch gitaar op Anything Goes). Sound engineer is Chris Montgomery, één van de vaste sound engineers van Dubway Studios en The Artists Den, tevens assistent van NYC-producer Peter Katis (The National, Mercury Rev, Interpol), en tegenwoordig tourend met Rachel Platten. 
Kees Jonkheer is ook de man achter huisconcertnetwerk Live in Your Living Room. Sinds 2002 organiseerde hij bijna 1.000 concerten waar hij inmiddels 600 verschillende acts een plek gaf om te spelen. De concerten vinden plaats in binnen en buitenland. Vorig jaar november nog bracht hij Jett Rebel mee naar New York, voor de zesde editie van het jaarlijkse, door Kees opgezette Live in Your Living Room NYC Festival.
Muziek en lyrics zijn geschreven door Kees Jonkheer, behalve “The Gift”, het gedicht van dichter en politiek activiste Helen Engelhardt ter ere van haar man, die ze verloor in de PanAm Lockerbie ramp.   

Referenties gemaakt door collega-musici: John Cale, ‘vroege’ David Bowie, Fleet Foxes, Ryan Adams. “Fly Away” is de eerste singel van het album.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten