woensdag 4 mei 2016

DeWolff keert met nieuw album terug naar Poppodium Grenswerk




Op zaterdag 3 december staat het psychedelische rock ’n roll trio DeWolff weer in Poppodium Grenswerk. Na de release van het nieuwe album ROUX-GA-ROUX keert het Limburgse trio terug naar Venlo voor een snoeiharde liveshow gevuld met psychedelische uitbarstingen en groovende bluesrock. Vorige keer wist de band Grenswerk nagenoeg uit te verkopen. Tickets zijn 17 euro en zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.grenswerk.nl of via een van de verkooppunten.

DeWolff werd opgericht in 2007 met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammond orgel, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land. Ook internationaal doet de band het goed, zo tourden ze al door Rusland, Australië en Spanje en had hun vorige plaat een wereldwijde release. 
Het zijn oude zielen in een jong lichaam, hun liefde voor 70’s psychedelica en blues vloeit door in hun muziek, Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. DeWolff’s nieuwe album ROUX-GA-ROUX past precies in dit plaatje; vroege psychedelische klanken en southern rock songs worden gedrenkt in een gloeiend hete, vettige voodoo-saus. DeWolff blijft DeWolff, eigenwijze en snoeihard rockende jongens met inmiddels zes studioplaten en een live-plaat op zak. 

Deze band live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikant-schap en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit die anno 2016 uiterst zeldzaam is. Na hun Europese tour komende zomer door Spanje, Frankrijk en Duitsland brengen ze deze live-energie mee terug naar Venlo.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten