vrijdag 27 mei 2016

Admiral Freebee met langverwachte zesde album naar Grenswerk



zaterdag 4 juni staat de Vlaming Admiral Freebee met zijn nieuwe album ‘Wake Up And Beam’ op de planken in Poppodium Grenswerk. De rootsy rock van Admiral Freebee is ook op dit album weer geschroeid op het beste van Neil Young en The Rolling Stones. Tickets zijn 16 euro en zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.grenswerk.nl of via een van de verkooppunten. 

Geïnspireerd door namen als Neil Young, Bruce Springsteen en Tom Petty begon Tom van Laere vijftien jaar geleden als Admiral Freebee met het maken van zijn typerende rock ‘n roll. De Antwerpenaar heeft zich met de jaren behoorlijk in de kijker gespeeld, zo stond hij twee maal op Rock Werchter, deed Pinkpop aan en als persoonlijk hoogtepunt stond hij in het voorprogramma van zijn voorbeeld Neil Young. 
Het zesde - en tevens zelfgeproduceerde – album ontstond op een bijzondere manier. De band werd voor de gek gehouden door Tom van Laere, hij liet de band namelijk geloven dat ze demo’s aan het opnemen waren. Een meesterlijke zet, want het klinkt daardoor spontaner en onbevangener. Zijnpersoonlijke favoriet staat dan ook op het laatste album. “Het nummer ‘Buddy’ is eigenlijk één van de beter klinkende songs die ik ooit heb opgenomen”, zei de admiraal achteraf. 
Een show van Admiral Freebee is altijd zeer bijzonder en spraakmakend. Naast zijn intensieve optreden komt er ook regelmatig een droogkomische levensobservatie die hij zo uit de mouw schud. Maar dat niet alleen, koning keizer admiraal Freebee doet waar-ie zin in heeft. En dat hoor en zie je  terug in de intensiteit van zijn shows. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten