woensdag 5 januari 2011

THE PHOENIX FOUNDATION - BUFFALO

Memphis Industries

Release: 24 januari



Zou het soms de nieuwe trend van 2011 zijn? Muziek van de Kiwi's of te wel uit Nieuw Zeeland. Want staat er al een band op de lijst van de BBC voor 2011, daar hebben we de volgende band alweer. The Phoenix Foundation. Het nummer Buffalo is al een tijdje uit, maar in het kader van de goede voornemens op de playlist van BBC6 terecht gekomen.


Buffalo ademt een beetje de stijl van de psycho jaren 60/70 uit, een het nummer heeft een dromerige sfeer. Het nummer is de titelsong van het inmiddels al weer vierde album van deze band. In het thuisland zijn ze redelijk succesvol, de rest van de wereld blijft een beetje achter. Daar moet nu verandering in komen nu ze een contract hebben bij het Engelse label Memphis Industries. Die gaan het album dat al in april 2010 in Nieuw Zeeland uitkwam ook in de rest van wereld uitbrengen op 24 januari.

Wil je de band live zien? In januari start de tour door Europa voor de band, zo doen ze op 27 januari Paradiso in Amsterdam aan en staat de band een dag later in Brussel.

http://www.youtube.com/watch?v=bW5JfdfVE7o