vrijdag 7 januari 2011

BRITISH SEA POWER - LIVING IS SO EASY


Rough Trade

Release : 10 januari




We schreven hier al eerder over deze band, met een prachtige naam British Sea Power ( BSP voor de fans), hoewel de band al sinds 2000 aan de weg timmert blijft het  grote succes tot nu toe nog uit.

Wellicht komt er nu verandering in , op 10 januari komt het nieuwe album van de groep uit Valhalla Dancehall. Een album dat bijvoorbeeld in The Guardian 4 sterren kreeg.

Terwijl de Britse indie muziek bol staat van de steeds kortere hypes en cycli en de grillen van de mode - hoe gedateerd klinken nu al de The Libertines? Wat gebeurde er met het tweede album Klaxons '? -

 Het hemelse spel, het toegankelijk maken van muziek, maar duidelijk is het heel goed mogelijk dat de grootste prestatie van Brighton British Sea Power is om iets te benaderen van een stabiele, bescheiden, 'normale' carrière. Liefdevol bekeken door de muziekpers, maar nooit hyped en ontlast door de wens om een hit  te scoren, excentriek, maar nooit belachelijk gemaakt. BSP's vier vorige albums hebben elk juist  gescoord met dank aan de sterke reviews en stapsgewijs een hogere hitlijsten notering opgeleverd. En het lijkt onwaarschijnlijk dat het vijfde album Valhalla Dancehall die trend zal breken.

Living Is So Easy een heerlijke voorbode van dit krachtige album, de band die toch al bekend staat om het eigenlijk geluid levert een goede single af. Wellicht dat BSP dit jaar toch in de alternatieve wereld hoge ogen gaat gooien.

http://www.youtube.com/watch?v=CNOrK_T4UOI&feature=related