zondag 14 juni 2015

DAG 1 PINKPOP: IT'S ONLY MUSE !




Oke een dagje later dan je misschien zou denken, maar wij kijken ook nog even terug op onze Pinkpop dag.
Met in onze ogen de meest ' alternatieve ' programmering van de drie dagen.

Maar we waren vooral benieuwd naar Muse.

Wat opvalt is dat het lang niet vol is op vrijdag, met zo'n 55.000 bezoekers is het duidelijk de minste dag van de drie qua bezoekers.

Komt het door de programmering, we denken het wel : Ezra , Elbow en Muse tja dat is toch net iets te weinig mainstream voor de meeste.

Duidelijk is wel dat iedereen eigenlijk maar voor een act komt : Muse.

Afbeeldingsresultaat voor george ezra pinkpop 2015

Daar heeft Ezra dan ook moeite mee, het podium is wel erg groot voor hem en hij slaagt er ook niet in om iedereen er bij te betrekken, dus veel gepraat op het veld en relatief weinig toeschouwers.
Jammer want de stem is zeker niet slecht, maar alleen " Budapest" is toch echt te weinig voor dit grote podium. Hij was beter op zijn plek op het 3 FM podium.

Afbeeldingsresultaat voor elbow pinkpop 2015

Nee dan Elbow, een liveband bij uitstek, die net als vorig jaar op BKS het laatste album aan het promoten is. Guy is weer even innemend als altijd, maar met een Muse publiek is het voor Elbow hard werken.

Afbeeldingsresultaat voor elbow pinkpop 2015

Uiteraard beginnen ze met het festivalnummer bij uitstek " The Birds", Opvallend is dat de grootste hit al als derde langskomt, en met 8 nummers is de setlist niet groot, maar de nummers wel mooi. Toch was de magie bij BKS net iets meer, gelukkig maakt de zon op het einde veel goed.

Afbeeldingsresultaat voor muse pinkpop 2015


En dan Muse, tja dat dendert vanaf het eerste moment en neemt eigenlijk geen moment gas terug , griezelig perfect spelen de heren. Ze hebben er ook duidelijk zin in, alle drie hebben ze een onmisbare rol. De show kent voor Muse begrippen weinig toeters en bellen, maar die heeft Bellamy ook niet nodig.

Afbeeldingsresultaat voor muse pinkpop 2015


Met veel oud werk, maar ook alweer een aantal nieuwe nummers die zoals " Mercy" nu al een stadionknaller blijkt te zijn. Muse kwam zag en overwon. Waarschijnlijk is dit een hoogtepunt van Pinkpop wat niet meer te overtreffen is, ik vraag me ook af waarom Muse niet zoals bij Rock Werchter de afsluiter was? De show mocht overigens inclusief toegiften al bijna 2 uur duren.  Dit smaakt naar meer!.

Afbeeldingsresultaat voor muse pinkpop 2015


Geen opmerkingen:

Een reactie posten