maandag 29 juni 2015

50 NIEUWE NAMEN VOOR ZOMERPARKFEEST

zomerparkfeest
20, 21, 22 & 23 augustus 2015, Julianapark Venlo

Afbeeldingsresultaat voor DOUWE BOB

Douwe Bob sluit de vrijdagavond van Zomerparkfeest af op Main. De Nederlandse zanger maakte de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling door en bracht onlangs zijn langverwachte tweede plaat uit. Diezelfde avond staat er een bijzondere Afrikaanse band op hetzelfde podium: Sierra Leone’s Refugee Allstars. De band werd tien jaar geleden beroemd door een fantastische documentaire. Inmiddels hebben ze over de hele wereld gespeeld en zijn ze vijf albums verder. De 39ste editie van het festival is dit jaar van 20 tot en met 23 augustus in het Venlose Julianapark.

Afbeeldingsresultaat voor VESSELS BEST KEPT SECRET

Smaakmakers
Daarnaast is er nog veel anders moois te zien op Zomerparkfeest. De noiserock van God Damn en elektronische postrock van Vessels was afgelopen weekend nog te horen op Best Kept Secret en is in augustus te zien in Venlo. Ook brass-band Hackney Colliery Band, soulvolle hiphop-artieste Akua Naru en rock ’ n roll-groep en huisband van tv-programma Voetbal International Danny Vera zijn komend Zomerparkfeest te bewonderen. Net als de slapstick-voorstelling van theatergroep De Jongens die gaat over het ontsnappen aan de dood.

Ligconcert
Anders dan anders is een bijzondere uitvoering van het klassieke stuk Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Het Nederlandse monument in de minimal music wordt op zaterdag als opening van de festivaldag gebracht op twee vleugels. De uitvoering van vermaarde pianisten Sandra en Jeroen van Veen is liggend te beluisteren. Zomerparkfeest programmeert dit concert samen met De Maaspoort. In de tent waar de uitvoering plaatsvindt, worden ligmatjes neergelegd. De perfecte manier om dit concert te ondergaan!
Ook bijzonder is het reizende brievenarchief BRIEF van theatermakers Ruth Becquart en Kyoko Scholiers. Ze laten met dit rondreizende archief een tegengeluid horen tegen de honger om iedere behoefte stante pede vervuld te krijgen. Ze schreven brieven aan interessante mensen uit de hele wereld. De correspondentie is opgeslagen in dit archief en ingelezen door acteurs. Wie zich even wil onttrekken aan het drukke festivalgewoel kan plaatsnemen aan een van de lessenaartjes in dit auditieve brievenarchief. Samen met vijf anderen kun je dan via de koptelefoon een stukje correspondentie beluisteren. De ideale vorm van onthaasting.

Afbeeldingsresultaat voor kovacs

Jett Rebel en Kovacs
Eerder bevestigde Zomerparkfeest al meer dan zestig andere namen waaronder Jett Rebel, Kovacs, Songhoy Blues, Afterpartees en The Soft Moon. Met de toegevoegde namen van vandaag is het programma zo goed als rond. 

Alle nieuwe namen op een rijtje

Douwe Bob, Sierra Leone’s Refugee Allstars, Hackney Colliery Band, God Damn, Canto Ostinato, Vessels, Danny Vera, Akua Naru, Dario Mars & The Guillotines, Mairo Nawaz, FS Green & MC Fit, Throes + The Shine, Close Up, Radar Men from the Moon, Boscha Nova, Brief, Elephant Skin, Kriss Kross Amsterdam, Sweet Chefs, Afhaalpoëzie, TEDXVenlo, Aaipet, The Mighty Typhoons, Joskaas Worst, De Jongens, Ilse de Jong, Lone Road Station, Ir. Vendermeulen, BJ’s Wild Verband, Low5 & Mr Cranes, Dickie Rosewater, XLumzelf, DJ Trish Trash, Sweet Chefs, Koekwaus, BinnenBuiten, Demian Albers en Micha Hamel - Zonder handen, Techniek&ik, De Kinderband, Glenn!, Radio Grenswerk, Groove Kings, Alfredo di Vinile & The Absolutely Fabulous Nutcracker Orchestra, Kaylee Peters, Ronny & de razende Ronda’s, Kunstbende Zomertour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten