zondag 25 januari 2015

ALBUM RECENSIE: SIR JAMES - MY LOVE THE DRUNK

artwork sir james-01

Daar is ie dan, de debuut elpee van Sir James. De Nederlandse groep die wij voor het eerst echt opmerkten door de single " Good Morning".


Een heerlijk nummer dat naar meer smaakt, de vraag is of My Love The Drunk aan de ( hoge verwachtingen ) van ons heeft kunnen voldoen.

De band geeft zelf aan dat ze haar inspiratie voor dit debuutalbum uit de muziek van Coldplay, Wilco en bijvoorbeeld Bon Iver haalt.

Dat legt natuurlijk wel een druk op een band, maar de single liet al horen dat de band daar moeiteloos mee om kon gaan.

Het album opent met het nummer " Don't Tell The Kids" een wat ingetogen nummer met een duidelijke hint naar de muziek van Justin Vernon. Het is een mooi nummer en wordt door "Lion" gevolgd, in dit nummer is een  totaal andere sfeer . Hier is de piano het instrument met een prominente rol.

"Chapel" is wat mij betreft een Coldplay achtig nummer, en dat bedoel ik dan in de positieve zin van het woord.

Hierna neemt de band duidelijk gas terug met het nummer " This One's On Me" , maar met " Good Morning" gaat dat tempo duidelijk weer om hoog. Een van de hoogtepunten van het album wat mij betreft.

"Cheer Up" is zo'n nummer dat je vaker moet horen, en je ontdekt er iedere keer weer iets nieuws en leuks in dit nummer.

" My Love the Drunk" is duidelijk een steviger nummer, wat mij betreft is dat een minder nummer Ik vind de band beter in de wat breekbaarder nummers, gelukkig wordt dat in " Tuesday Night" meer dan goed gemaakt. Dat is een prachtig ingetogen album en ook een van de betere nummers van het album.

" Colder Place" is alweer het negende nummer op het album en dat is zonder enige twijfel een ode aan Crosby Still Nash & Young, want de samenzang in dit nummer doet daar zeer aan denken.

"In The First Of Light" is ook alweer zo'n nummer dat blijft hangen , " Cold Parade" is eveneens een CSN nummer.

Het album sluit af met ' Staring" , en inderdaad het lekkerste lijkt wel tot het laatst bewaard te zijn. Wederom een mooi ingetogen nummer.

Sir James heeft met dit album een uitstekend debuutalbum afgeleverd. De band is nog aan het zoeken en dat kun je op dit album horen. Maar wat mij betreft zijn het vooral de catchy nummers als " Good Morning" of juist de ingetogen nummers als " Staring" die laten horen waartoe de band in staat is.

Ik had zelf voor minder nummers op het album gekozen en die nummers nog wat langer gemaakt, want de band kan uitstekend opbouwen. Dat is juist de kracht van de band en die nutten ze nog onvoldoende uit.

Maar er zijn heel wat bands die zouden willen dat ze zo'n debuut zouden kunnen afleveren.


Score: 4 / 5

Beste songs : Good Morning, Tuesday Night en Staring




2 opmerkingen:

  1. Zo maar een vraag: wat heeft dit album met 'alternatieve muziek' te maken? Dit is hele gladde poprock.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat blijft altijd de vraag.... Wat is ni echt indie of alternatief.... Wij geven toe dat zeker voor Nederlandse bands waar we een zwak voor hebben, hier graag aandacht aangeven. Immers de meeste mainstream stations en sites houden toch op na dance en r & b, maar als je tips voor ons hebt graag !!

      Verwijderen