donderdag 31 juli 2014

ZOMERPARKFEEST MET KENSINGTON , SHARON VAN ETTEN EN THOMAS AZIER





VICE betitelde Zomerparkfeest onlangs al tot een van de best bewaarde geheimen van het Nederlandse festivallandschap. Een gratis toegankelijk festival in het centrum van Venlo met dé festivalnamen van het moment en ruimte voor nieuwe ontdekkingen. Naast Nederlandse toppers als Kensington, Thomas Azier en Afterpartees, staan er indienamen van formaat zoals de Griekse dance-god en festivalfavoriet Larry Gus en de Amerikaanse folk-koningin Sharon van Etten.


Maar dat is slechts een fractie van de 120 namen die tussen 14 en 17  augustus Venlo aandoen. Onder hen zijn ook nog de Ghanese Fela Kuti Ebo Taylor, De Japanse spacerockers van Acid Mothers Temple, Engelse dub-techno-producer Andy Stott, de Toearegmuzikanten Tamikrest (Mali), en progressieve oosterburen van KADAVAR.

Zomerparkfeest vindt plaats in het Julianapark in het centrum van Venlo op een steenworp van het station. De komende editie is de 38ste keer dat het festival plaatsvindt. Het festival wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers, inclusief het bestuur. Het programma bestaat uit muziek in alle genres. Van pop en rock tot hiphop, en van klassiek en jazz tot schlager. Daarnaast is er theater, dans, film en wetenschap, Er is geen enkel ander gratis festival in Nederland met een dusdanig brede programmering.


Internationale namen op het affiche van dit jaar
PAUS (POR), The Bohicas (ENG), Sons of Kemet (ENG), Go Go Berlin (DEN), Tommy Castro and The Painkillers (VS), Quintron & Miss Pussycat (VS), Big Ups (VS), Larry and His Flask (VS), Palenke Soultribe (COL), Bongo Botrako (ESP), Hannah Rickard and The Relatives (ENG), electroband Compact Disc Dummies (BEL), Demdike Stare (ENG), soulzanger Myles Sanko (ENG), Christopher Paul Stelling (VS), Perc (ENG), Sam Binga (ENG), Kahn (ENG), La Yegros (ARG), Mop Mop (ITA), Herman Brusselmans (BEL), High Wolf (FR), DJ Chris Menist (ENG) 


Talent uit eigen land
Birth of Joy, Dirtcaps, Rico en A.R.T., Cheaters, Ganz, Town of Saints, Dj Moortje, Knarsetand, Jebroer, Ronnie Flex, Maydien, Gallowstreet Brass Band, Parne Gadje, B-Brave, Guy Smeets Band, De Beren Gieren en de Venlose artiesten FeestDJRuud en Bo Saris die beiden een thuiswedstrijd spelen.


Zomerparkfeest vindt plaats van donderdag 14 tot en met zondag 17 augustus. Entree is gratis. Zomerparkfeest is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het festivalterrein ligt pal naast het centraal station van Venlo. Beschrijvingen van alle artiesten en meer info zijn te vinden op de website van Zomerparkfeest.



Onze kijktip is toch wel Thomas Azier, die speelt zondagavond.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten