maandag 12 mei 2014

VILLA ZENO - SCREAMING J HAWKINS
Villa Zeno is een Nederlandse band die nu komt met het debuutalbum Self Made Woman

Op het album vind je een diversiteit aan liedjes opvallend is de energie en dankbaarheid . Maar de band schuwt ook niet om te experimenteren. Villa Zeno haalt alles uit de kast en schuwt ook synthesizers, blazers, strijkers, computers, vrouwenstemmen en drumloops niet. Daarnaast staat er ook een duet (Do-Che-Ma-Ne) op met Maxime Barlag frontvrouw van Mister & Mississippi. Wat mij betreft is dit nummer een van de absolute hoogtepunten van het album en een potentiële single kandidaat.
Het album bevat 10 songs die een band laat horen die van heel veel markten thuis is. Ook een nummer als "Waiting" wat maar liefst 10 minuten duurt is van een ongekende schoonheid.

In hun korte bestaan met alleen een EP op zak speelde de band in Duitsland en Engeland en op veel Nederlandse festivals waaronder Oerol, Paaspop, Huntenpop en De Affaire. Ook maakte ze voor het International Go Short Film Festival de live-soundtrack voor een film van Ruut van der Beele. 
Ter ondersteuning heeft de band gekozen voor het uptempo nummer " Screaming J. Hawkins" met een alleraardigste video erbij. Een band om in de gaten te houden.

1 opmerking: