maandag 21 april 2014

THE GREAT COMMUNICATORS - ZOETROPE

Bide your time cover art

Niet geheel toevallig verschijnt er vandaag een artikel over een nieuwe Nederlandse band The Great Communicators, de band vergelijkt zich zelf namelijk met oa Bombay Bicycle Club , waar we vandaag ook over schreven.
De band, afkomstig uit Amsterdam/Den Haag heeft lang geworsteld met het vinden van een eigen sound maar op de EP Bide Your Time  geeft de band een heel interessant visitekaartje af.

Op de EP zijn drie nummers te vinden ( waaronder " Zoetrope") , opgenomen in The Basement in Den Haag en geproduceerd door David Newfield ( van oa Broken Social Scene).

De zoektocht is wat ons betreft nog steeds de horen op deze EP zo zijn de eerste twee nummers redelijk stevig en is het laatste nummer " We Run We Stay" juist wat ingetogener, dat laatste nummer is wat mij betreft het beste nummer van de EP.

Maar er is gekozen voor " Zoetrope" als single met de stem van Tesse Douwstra van Wooden Saints , een nummer over de quarter life crisis.

Ik snap de keuze van de band voor de single, want " Zoetrope " is radiovriendelijker , voldoende aanleiding wat mij betreft voor de heren om eens een heel album te gaan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten