maandag 21 mei 2012

BEACH HOUSE - BLOOM REVIEW

Review of Bloom

Bloom is een van die albums van 2012 waar reikhalzend naar werd uitgekeken. Immers in 2010 wist Beach House met het album Teen Dream een van de beste albums van dat jaar te maken.



Het duo uit Baltimore wist met dat derde album de lijn van de vorige twee albums de overstijgen. Grote vraag is of ook Bloom weer een trede hoger is.

Nou die vraag kunnen we al meteen beantwoorden , nee niet echt. Maar als je naar het album luistert zul je merken dat het geen gemis is.

Het album opent met het ijzersterke nummer 'Myth' dat meteen duidelijk maakt waar het bij Beach House om gaat. De hese stem van Victoria Legrand die een volstrekt eigen geluid geeft, de synths en de gitaar ( het domein van Alex Scally) vechten om de aandacht.

Een adembenemende opener, zeker als je daarna nog eens Teen Dream op zet. Dan merk je hoeveel meer dit nummer ( en daarmee het album ) gelaagd is.

Hierna neemt de band geen gas terug ook nummers als 'Wild' en 'Lazuli' bevestigen het beeld van een band die het geluid van het vorige album aan het perfectioneren is.

'Other People' en 'The Hours' zijn ook  weer van die voorbeelden van nummers die je echt een paar keer moet horen voordat de nummers alle geheimen prijs geven.

Het is duidelijk als je dit album hoort. Voorheen had je Dream pop en daar was Beach House een hele grote in. Nu heb je  de Beach House sound. Ze zijn volstrekt een klasse apart.

Oftewel hoe je het geluid van Teen Dream kan perfectioneren. Het is juist het geheel dat dit album zo goed maakt. Geen uitschieters als bijvoorbeeld 'Zebra'  maar wel een totaal album dat beter is in zijn geheel dan het vorige album.

Tenslotte, ben je alleen tevreden als een band zich met ieder album compleet opnieuw uitvindt dan zul je in dit album wellicht teleurgesteld zijn. Maar als je je kunt overgeven aan die prachtige klanken van Bloom dan zul je merken dat ook nu weer de band zichzelf heeft overtroffen en met dit vierde album het beste album tot nu toe heeft afgeleverd.

Score: 9/10


Beste tracks: Myth, Lazuli, Wild, Wherever You Go.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten