donderdag 19 april 2012

ULTRAVOX - BRILLIANT



We schrijven 1981: Ultravox schrijft geschiedenis met het prachtige 'Vienna' het nummer wordt mededankzij de clip een van de grootste hits van het jaar en de band wordt een van de grondleggers van de zogenaamde New Romantic /New Wave stroming genoemd.






Het gezicht van de band is op dat moment Midge Ure. Zoals het wel vaker met bands gebeurt, lukt het ze niet het succes van 'Vienna' te evenaren.
Hoewel nummers als 'We Came To Dance' of 'Dancing With Tears In My Eyes'  prima nummers zijn, missen ze net dat extra van 'Vienna.
Met het vertrek van Midge stopt de band in 1986.  Maar in 2009 startte de band wee een 'reunion tour'. De band gaf aan ook weer met een nieuw album te komen.
Dat is eindelijk zover op 28 mei: dan komt Brilliant uit. Het eerste studioalbum in 20 jaar.  Nu is er al vast de single , de titel song en dat nummer is in een woord gelijk aan de titel van het album.
Het is geen revival nummer geworden , wat het net niet is, maar is Ultravox op haar best. Hier hoor je een herboren New Wave band.
Welcome back!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten