dinsdag 17 april 2012

RECORD STORE DAY: NOG EEN PAAR NACHTJES




Blaudzun is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day, de internationale feestdag in de platenzaak op 21 april waar inmiddels duizenden platenzaken aan deelnemen. Iggy Pop vervult de internationale rol.


Spinvis heeft speciaal voor Record Store Day een lied geschreven over vinyl, genaamd B-kantje. Dit lied zal alleen op 21 april gratis op 7" te verkrijgen zijn. Op Record Store Day worden zeer exclusieve platen uitgebracht die alleen op die dag in de onafhankelijke platenzaak te krijgen zijn. Ook treden nationale en internationale artiesten op in de platenzaken, om hun steun te betuigen aan dit fenomeen.
Blaudzun bracht begin dit jaar zijn zeer goed ontvangen album Heavy Flowers uit en zal op Record Store Day zijn oude album Seadrift Sound Machine op vinyl uitbrengen. "Ik vind dat we de platenzaak moeten koesteren. Het is echt jammer als ze verdwijnen. Internet en de winkel kunnen heel goed naast elkaar bestaan", zegt Blaudzun tegen 3voor12. Op Record Store Day zal Blaudzun een tour doen langs verschillende platenzaken.
Spinvis schrijft speciaal voor Record Store Day een ode aan het vinyl. Het liedje heet B-kantje en zal ook alleen op de B-kant van een 7" verschijnen. Spinvis legt aan 3voor12 uit: "Je koopt een single en je krijgt er een gratis cadeau bij. In het digitale tijdperk verdwijnen ze, maar er is een rijke geschiedenis aan bonusliedjes die uiteindelijk grotere hits werden dan de oorspronkelijke single". De exclusieve single zal gratis en alleen verkrijgbaar zijn op Record Store Day in de onafhankelijke platenzaak.
Naast Blaudzun en Spinvis zullen tal van Nederlandse artiesten een tour doen langs de platenzaken: Moss, Go Back To The Zoo, Case Mayfield, Jungle By Night, Avant La Lettre, Chef's Special en vele anderen. Er zullen meer dan 100 speciale vinyl releases worden uitgebracht van onder andere David Bowie, the Shins, Abba en Caro Emerald. De releases worden komende maand via de website www.recordstoreday.nl bekend gemaakt, evenals de instore optredens.
Spinvis: speciaal vinyl liedje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten