dinsdag 2 april 2019

2e EDITIE IN-EDIT
IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Dit tweede hoofdstuk van IN-EDIT in Amsterdam is een unieke gelegenheid om de nieuwste en meest spraakmakende Nederlandse en internationale muziekdocumentaires te zien in een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.


Het thema dit jaar is “Shine on you, crazy diamonds!” naar het nummer van Pink Floyd dat verwijst naar de films in het programma over muzikale genieën die kampen met psychische stoornissen. Het afwijkende en uitzinnige is vaak een bron van creativiteit en genialiteit. In de tweede editie laat IN-EDIT het licht schijnen op mensen en artiesten die een strijd leveren met hun gekte of waanzin. Bevestigde titels binnen het thema zijn: The Devil and Daniel Johnston, waarbij singer-songwriter en illustrator Daniel Johnston lijdt aan een bipolaire stoornis, en The Eyes Stop Growing (Ell Ulls s'aturen de Créixer) - publiekswinnaar IN-EDIT Barcelona en winnaar in de nationale competitie - waarin schizofrenie ook een van de onderwerpen is.

Ook deze editie van IN-EDIT zal een aantal gasten aanwezig zijn, waaronder de Britse DJ, muzikant en regisseur Don Letts (Two Seven Clash - Dreads meets Punck Rockers) - hij zal op zaterdagavond ook een dj set verzorgen - en de Spaanse filmmaker Paloma Zapata (Peret, Yo Soy La Rumba). Het gevarieerde programma bevat films over artiesten van M.I.A. tot Ruben Blades en van Rolling Stones tot Radio Birdman en Joan Jett. Met live optredens en DJ sets van o.a. Don Letts, Fata Boom, The Muff, Moon Moon, Mairo Nawaz en DJ Ryad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten