vrijdag 23 september 2016

Marco Martens - Alles Voorbij

Afbeeldingsresultaat voor marco martens

In het kader van Wereld Alzheimerdag brengt woordkunstenaar Marco Martens op woensdag 21 september zijn nieuwe single ‘Alles Voorbij’ uit. De single - met muziek van Michiel van Iersel en Joris Sedee en een gastbijdrage van Iris Penning – verschijnt in samenwerking met Alzheimer Nederland. De videoclip bekijk je op YouTube en werd gemaakt door Studio van Origine. 


‘Alles Voorbij’ is een portret van Martens’ dementerende grootvader. Martens zegt hierover: ‘Tijdens een moeizaam gesprek dat ik met mijn opa voerde, voelde ik dat het de laatste keer zou zijn dat we echt contact konden maken. Ik wilde dit moment bewaren. Op de terugweg heb ik flarden van het gesprek op de voicerecorder van mijn telefoon ingesproken om er een liedje van te kunnen maken.’


Tijdens optredens is ‘Alles Voorbij’ een van Martens’ favorieten. ‘Dit nummer maakt regelmatig een traan los bij mensen in het publiek. Voor mij is het maken van die connectie het maximaal haalbare dat ik met mijn teksten kan bereiken. Dat dit onderwerp zo breed gedragen wordt, was voor ons reden om de samenwerking met Alzheimer Nederland te zoeken.’


Op inactievooralzheimer.nl lees je hoe je in ruil voor een donatie de track (of het album ‘Ieder huis is uit vertrekken gebouwd’) in je mailbox krijgt. De eerste tien donateurs die € 25,00 of meer geven, krijgen een gesigneerde cd thuisgestuurd.


‘Alles Voorbij’ is afkomstig van het album ‘Ieder huis is uit vertrekken gebouwd’ dat op Bastaard Platen verscheen. In De Taalstaat vatte taalicoon Frits Spits het album samen als ‘bijzonder èn bijzonder goed’. OOR sprak van ‘een album met sterke liedjes dat zich laat luisteren als een tragikomische roman’ en Yora Rienstra noemde het in haar Radio2-programma ‘weer eens wat vernieuwends’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten