dinsdag 21 april 2015

NEW MUSIC: VIKINGS IN TIBET - WHITE ROOM




Afbeeldingsresultaat voor new music

Het in Groningen gebaseerde Vikings in Tibet debuteert vandaag (op 21 april) met de vers opgenomen track White Room. De band ging voor dit nummer een samenwerking aan met producer Geert van der Velde (bekend als muzikant in The Black Atlantic) en mixer en co-producer Matthijs Herder (die eerder werkte met o.a. The Black Atlantic, Sväva en Hunting The Robot). 


 
Het afgelopen jaar bouwde de band eigenhandig een studio in De Biotoop, het voormalig biologisch centrum in Haren. White Room werd deels opgenomen in deze studio en deels in de catacomben van De Biotoop. Het resultaat is een bijzonder nummer met een bijzonder geluid: Vikings in Tibet klinkt wijds en zelfverzekerd. 

White Room gaat over het vinden van rust in een omgeving waar je ongestoord bezig kunt zijn met wat je wilt doen of maken. De artwork sluit aan bij dit thema en is gemaakt door Ricardo Gómez Wildeman.  Het nummer is een bijzonder aangenaam nummer dat je mee voert naar misschien wel een echt Tibet geluid. Het is een stijl die je niet vaak in ons land tegenkomt, zo zijn er twee verschillende zangstemmen, en is er in de bijna vier minuten altijd wel iets aan de hand. Het doet een beetje denken aan een Bon Iver die wat meer van de bekende paden afgaat.

Deze eerste single is een voorproefje van een EP die na de zomer zal verschijnen, gevolgd door het debuutalbum van de band in 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten