vrijdag 27 juni 2014

SASKIA SCHALEKAMP - EILAND IN DE STAD (EP)

Saskia Schalekamp-EP

Nederland telt veel talent, maar dames die singer songwriter zijn en dan ook nog eens Nederlandstalig zingen zijn dun gezaaid. Gelukkig is er Saskia Schalekamp.

Haar EP is op 16 april is uitgekomen. Ze is een singer-songwriter en maakt Nederlandstalige luisterpop, waarbij ze zegt dat ze zich laatlaat inspireren door Suzanne Vega en Eefje de Visser. 

Het is allemaal begonnen met een liedje dat ze voor haar eigen vader schreef ( "Dat was Papa") wat op de 32ste Kinderen voor Kinderen is verschenen.
Haar  debuutalbum verschijnt 17 september en voor die tijd treed ze regelmatig op met haar band, bestaande uit Sybren van Doesum (trompet), Thijs Bastiaans (drum) en Maarten Vos (basgitaar).

Deze EP Eiland in de stad is een voorbode voor dat eerste album en bevat vier nummers. Twee uptempo nummers " Samen Dansen op de Beat" en " Dabadibada" en twee luister liedjes " Buiten Kraakt het ijs " en " Wanneer".

Saskia heeft een plezierige stem, maakt rustige composities, leuke teksten, maar is wat mij betreft echt in haar kracht in de luister liedjes.

"Wanneer" is wat mij betreft het pareltje op deze EP.  Het laat een veel belovende zangeres horen. Zeker in die rustige liedjes ontdek ik nu al veel moois en dan te bedenken dat ze pas net is begonnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten