maandag 23 juni 2014

BEST KEPT SECRET: GEWELDIG FESTIVAL



Het zit er weer op, Best Kept Secret 2014. Wederom kon je drie dagen lang van muziek geniet en van lekker eten. Hoewel er net zoveel bezoekers waren per dag als vorig jaar ( 15.000 per dag) is het toch gegroeid.


Nog betere situering van de eetgelegenheden, de Pee Trees en betalen met de chip maken deze tweede editie alleen al op dat punt beter.


Pee Tree

Maar het gaat tenslotte om de muziek , ook die was dit jaar weer prima. Maar  wel opvallend dit jaar, de beste acts waren toch op de grote podia te vinden.

Hier volgt onze top 10 van het festival, we hebben niet alles kunnen zien dus het is geen absolute lijst, maar dit zijn de optreden die het meeste indruk hebben gemaakt.


1. ELBOW



Tja je kunt het veilig noemen, maar de band wist een uur en een kwartier moeiteloos iedereen te boeien en met een voldaan gevoel naar huis te sturen, wat een prachtig optreden.

2. BELLE & SEBASTIAN



Omdat ze vorig jaar moesten afzeggen? Dit was een optreden wat wel langer had mogen duren, ze hadden er zelf ook zin in, Perfect voor de zondagavond.

3. JAMES BLAKE



James had een beter publiek verdiend, er werd veel te veel doorheen gepraat. Maar wat een optreden. Magistrale vertolkingen van zijn nummers waren op stage two beter tot hun recht gekomen.

4. THE NOTWIST













Wow wat een optreden leveren de Duitsers af, dit is bij uitstek muziek die perfect is voor een festival als dit.


5. CHVRCHES



Ok ze spelen dan vooral het album, maar dat doen ze wel heel goed, het dak gaat er bijna van af.

6. METRONOMY



Een strakke show die van begin tot het einde klinkt als een klok. Zo klinkt een album live, maar dan nog beter.


7. SLOWDIVE



De oudjes doen het best, soms kunnen ze maar beter stoppen, maar Slowdrive geeft een uitstekend visite kaartje af dat naar meer smaakt.

8. BROKEN TWIN



Eigenlijk beter voor een theater, maar wat een griezelig mooie songs en breekbaar. Majke Voss Romme is wat mij betreft de beste nieuwkomer.

9. THE WAR ON DRUGS



Legendarisch was het niet, maar wel een perfect optreden voor een zonnige zaterdag.

10. PETER MATTHEW


Pff wat weet die man zijn ziel in een optreden te leggen, het is maar goed dat het maar drie kwartier is.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten