donderdag 7 februari 2013

BIRDS OF PARADISE: NIEUW INDIE FESTIVAL


Muziekgebouw Eindhoven introduceert een gloednieuw 5-daags indie festival in de zomer van 2013!

Birds of Paradise presenteert unieke acts uit de indie-pop en de indie-classical, een van de meest in 't oog springende nieuwe stromingen in de muziek. Het festival komt (ten dele) tot stand in samenwerking met het Days Off Festival van Cité de la Musique in Parijs.



Rufus Wainwright en The Irrepressibles zijn de eerste twee namen die naar buiten worden gebracht door de organisatie, die met het festival hoopt een aantal artiesten exclusief naar Nederland te kunnen halen. Wainwright, een gevestigde naam in het indie-landschap, stond eind vorig jaar nog in een uitverkochte Heineken Music Hall en zal Eindhoven aan doen op de slotdag van het festival, 7 juli. De geboren Canadees bracht zijn laatste album 'Out Of The Game' uit in 2012, en zal in Eindhoven solo te bewonderen zijn. 

The Irrepressibles is de wat onbekendere naam in de eerste aankondiging. Dit zeskoppig collectief onder leiding van Jamie McDermott biedt een kruising tussen Antony and the Johnsons en David Bowie. De muziek bevat naast akoestische klanken ook elektronische invloeden, met elkaar verbonden door de stem van frontman McDermott. In januari van dit jaar verscheen tweede album 'Nude'. De Britten zullen op 6 juli spelen in Eindhoven. 
Muziekgebouw Eindhoven zal bij de organisatie van dit festival samenwerken met het Parijse festival Days Off Festival. Deze samenwerking biedt perspectief. In Parijs stonden in het verleden al namen als Yann Tiersen, Antony & The Johnsons en Damien Rice op het programma in de Franse hoofdstad.
 
Op dit moment is het Muziekgebouw bezig met het vastleggen van de rest van de line-up. Het festival zal plaats vinden in de verschillende zalen en foyers van het Muziekgebouw en biedt naast gevestigde namen ook ruimte aan opkomende artiesten. Niet alleen indie-pop zal zijn weg vinden naar Eindhoven, ook de steeds meer opkomende stroming indie-classical zal vertegenwoordigd worden. 

Met dank aan 3voor12.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten